Hållbarhet som självklarhet

För oss är hållbarhet mer än ett modeord. Det är en självklarhet. Vi försöker driva vår verksamhet med lika delar hjärta som hjärna. Ett både lokalt och globalt engagemang. Vi arbetar aktivt för att hela tiden hitta nya hållbara lösningar. Vi är stolta över att verka i Uppsala som är världens bästa klimatstad och vi försöker dra vårt strå till stacken för att nå de globala klimatmålen.

På ett lokalt plan samarbetar vi med Uppsala Stadsmission för att genom olika lösningar undvika hunger hos de som har det allra svårast. God hälsa, välbefinnande, sanitet och rent vatten borde vara en självklarhet för alla. Vi samarbetar även med Karma som minskar matsvinnet genom att rädda bra från att slängas.

Att bekämpa klimatförändringarna är ett ansvar alla har och vi uppmanar alla våra gäster till hållbara resor till och från Eklundshof. Och hur är det då med våra egna transporter? Vi är just nu i en övergångsperiod där vi byter ut alla våra fordon till eldrivna transportmedel.

Vi måste värna om våra ekosystem och biologiska mångfald. Våra hav och marina resurser är under ständigt hot och därför ser vi till att aldrig servera rödlistade fiskar. Vi värnar även om den stadsnära grönska vi har runt knuten och som är hem för många olika arter. Under vår och sommarsäsong är vi dessutom extra lokala och odlar på vår egen mark.

Att arbeta med både hjärta och hjärna innebär även att tänka på sina egna. Därför är vi medlemmar av branschorganisationen Visita och alla våra anställda har kollektivavtal. Ekonomisk tillväxt i all ära men schyssta arbetsvillkor är prioriterat.

Vill ni veta mer om vårt hållbarhetsarbete så får ni gärna höra av er på info@eklundshof.se

Vi är kranmärkta!

Vi tar ställning för en bättre miljö och serverar och dricker färskt, nyttigt och lokalproducerat kranvatten istället för förpackat vatten.

Läs mer: www.kranmarkt.se

Vår historia

Eklundshofs historia börjar redan på 1600-talet. Vi är stolta över att verka på en plats som huserat och tagit hand om människor i flera hundra år

Boende

Önskar ni boende till er tillställning på Eklundshof erbjuder vi det på vårt systerhotell Grand Hotell Hörnan.

Kalendarium

Vi på Eklundshof vana vid att arrangera alla former av tillställningar i våra festvåningar. Stora som små.

Kontakta oss

Tel: +46 18 55 01 00 • E-post: info@eklundshof.se

 Hitta hit

Eklundshovsvägen 7, 752 37 Uppsala. Se vägbeskrivning

Följ oss på sociala medier: 

Kontakta oss

Tel: +46 18 55 01 00
E-post: info@eklundshof.se

Hitta hit

Eklundshovsvägen 7
752 37 Uppsala
Se vägbeskrivning

 

Följ oss